Lemmikki on lapselle tärkeä ystävä ja opettaja

Monesta lapsiperheestä löytyy nykyään lemmikki. Esimerkiksi kissat, koirat ja erilaiset pienet jyrsijät ovat suosittuja lapsiperheen lemmikkejä, mikä ei ole ihme, sillä lemmikki on lapselle tärkeä ystävä, joka opettaa hänelle elämästä erittäin paljon. Jopa monet asiantuntijat korostavat lemmikin hyötyjä lapsiperheessä!

Vastuu

Lemmikin mukana tulee aina myös suuri vastuu ja vaikka onkin äärimmäisen tärkeää, että viime käden vastuun kantaa aikuinen, niin lemmikki opettaa vastuunkantoa myös lapselle. Jotta rakas ystävä pysyisi terveenä, on sen saatava asianmukaista ruokaa ja hoitoa. Lemmikistä huolehtiminen opettaa lasta kantamaan vastuuta lemmikin hyvinvoinnista. Koira on jaksettava viedä lenkille, vaikkei aina huvittaisikaan ja lemmikin on saatava ruoka-annoksensa, vaikka sen omistaja olisikin väsynyt.

Lemmikin omistaminen voi opettaa lapselle tai nuorelle jopa monenlaisia kädentaitoja, sillä hän voi aivan hyvin osallistua vaikkapa lemmikkinsä asumuksen nikkaroimiseen. Esimerkiksi koiran tai kanin kopin rakentaminen on hyvää ja mielekästä harjoitusta ja samalla lapsi tai nuori kokee tekevänsä jotakin hyödyllistä. Hyviä tarvikkeita lemmikkien asumuksiin löydät Byggmax-verkkokaupasta, josta tuotteet toimitetaan sinulle näppärästi ja nopeasti ja pääset pian rakentamaan lemmikillesi sille sopivan asumuksen. Jossakin vaiheessa kasvua nuori saattaa kokea leikkimisen jo lapselliseksi, jolloin tällainen rakentelu on oivallinen tapa korvata aiemmat Lego-leikit.

Boostia itsetunnolle

Lemmikki myös boostaa lapsen tai nuoren itsetuntoa. Valitettavan moni lapsi ja nuori joutuu koulukiusaamisen kohteeksi, vaikka koulukiusaamista onkin pyritty kitkemään monenlaisin keinoin. Lapsesta nuoreksi ja aikuiseksi kasvaminen saattaa myös aiheuttaa haasteita, jotka koettelevat lapsen tai nuoren itsetuntoa, joka saattaa toisinaan olla kovalla koetuksella. Tällöin lemmikki on tärkeä tuki ja turva, joka kuuntelee lapsen murheita silloinkin, kun ystävä tai aikuinen ei ole paikalla.

Lemmikin kanssa ulkoilu on myös oivallinen rentoutumistapa ja lemmikki saattaa jopa tarjota keskustelunaihetta lapsen tai nuoren tutustuessa uusiin potentiaalisiin ystäviin. Ei ole lainkaan sattumaa, että moni parisuhde on alkanut koirapuistosta tai lenkillä koiran kanssa! Ehkäpä koirat ovat tehneet tuttavuutta ensin, minkä jälkeen niiden omistajien on ollut tavallista helpompaa aloittaa keskustelu. Koirat ovat ikään kuin toimineet keskustelun aloittajina ja antaneet omistajilleen oivallista jutun juurta.

Kun lapsi tai nuori saa yhteyden eläimeen, joka edustaa aivan toisenlaista lajia kuin ihminen, on tämä upea tunne, jolla voi olla erittäin suuri vaikutus itsetuntoon. Kun esimerkiksi suurikokoinen koira on sulaa vahaa hennon nuoren käsissä, nostaa tämä nuoren itsetuntoa ja usein jopa arvostusta muiden nuorten keskuudessa. On myös upea tunne, kun eläin luottaa ihmiseen ja selkeästi ilahtuu hänet nähdessään. Tällaisten kokemusten kautta lapsi saa kokea olevansa arvokas ja rakastettu.