Apple apuna lapsen oppimisen tiellä

Tämän päivän opetus nojautuu vahvasti nykyaikaiseen teknologiaan. Siinä missä aiemmin opettaja käytti liitutaulua opetuksen apuvälineenä, nykyajan luokan opetustauluna toimivat suuret, interaktiiviset näytöt. Kosketusnäytön avulla opettaja voi esimerkiksi opettaa oppilailleen lukemis-, kirjoitus- ja laskentataitoja sähköisen koulukirjan avulla ja etsiä tietoa eri verkkolähteistä. Myös tabletit ovat tulleet pysyväksi osaksi koulujen opetusvälineistöä.

Tämä nykyteknologiaan nojautuva trendi kannustaa myös uusia sukupolvia hyödyntämään saatavilla olevaa tietotekniikkaa oppimisen tukena. Älylaitteille on kehitetty ammattilaisten toimesta monia erilaisia sovelluksia, jotka johdattelevat lapsen oppimaan kannustavalla ja palkitsevalla tavalla. Siinä missä isovanhempien saattaa olla vaikea hyväksyä älypuhelinta tai tablettia osaksi omaa arkeaan, lapset pitävät älylaitteita jo lähes itsestäänselvyytenä.

Kaikkien nykypäivän älyteknologian valmistajien tuotevalikoimista löytyy jokaiselle sopivia tuotteita. Applen tuotteilla on vankka ja lojaali käyttäjäkunta, eikä ihme, sillä tuotteet ovat selvinneet turvallisuuden, käyttöiän ja käyttömukavuuden osalta korkein arvosanoin. Esimerkiksi Applen Macbook on erinomainen työkalu niin lapsille kuin aikuisille. Applen tuotteet ovat helppokäyttöisiä, ja niiden toiminnot oppii nopeasti jo lyhyenkin tutustumisen jälkeen. Lisäksi laitteiden ohjelmistot ohjaavat käyttäjäänsä, mikä tekee tuotteista jokaiselle helposti lähestyttäviä. Tosin siinä, missä aikuinen saattaa takellella uuden laitteen käyttöä opetellessaan, lapsi sen sijaan omaksuu käytön nopeasti, ja löytää laitteesta aikuista herkemmin sen moniulotteiset toimintamahdollisuudet.

Monelle kuva Applesta saattaa kuitenkin olla arvokas, ja usein ostajaa askarruttaakin tuotteiden korkea hintataso. Niinhän se usein on, että korkea laatu tarkoittaa myös korkeaa hintaa. Kuluttajien onneksi laadukkaiden merkkien uusien tuotteiden myynnin rinnalle on tullut myös käytettyjen tuotteiden myyjiä. Tällainen yritys on mResell, joka on vuonna 2013 Helsinkiin perustettu käytettyjen Apple-tuotteiden osto- ja myyntiliike. Yrityksen toiminta on lähtenyt liikkeelle Ruotsista, ja nykyisin yritys toimii yhdeksässä Euroopan maassa sekä Australiassa.

mResellin tuotevalikoima on laaja, ja myytävillä tuotteilla on 12 kuukauden takuu. Yrityksellä on Suomen suurin valikoima tehdashuollettuja Apple-tuotteita, eli käytettyinä myytävät tuotteet on pyritty huoltamaan ennen myyntiä samanlaiseen kuntoon kuin uusi tuote. Lisäksi valtuutetut Apple-teknikot tarkastavat tuotteet ennen niiden myyntiä.

Käytetyn tuotteen ostossa on kyse paljon enemmästä kuin vain edullisuudesta. Ostamalla käytetyn tuotteen kuluttaja on mukana rakentamassa kestävämpää tulevaisuutta,