Suosittuja lasten leikkejä

Lapset keksivät yleensä mitä mielikuvituksellisimpia leikkejä. Milloin juostaan pihalla ja ollaan hippaa, ja joskus taas tehdään jotain hieman rauhallisempaa, kuten rakennetaan legoilla. Monet leikit ovat kuitenkin vuodesta toiseen lasten kestosuosikkeja, ja niihin voi monesti aikuinenkin osallistua. Lapsesta on yleensä kiva, jos vanhempi aina silloin tällöin osallistuu lapsen leikkeihin. Pienempien lasten kohdalla tämä erityisesti korostuu, sillä muutaman vuoden ikäinen lapsi kaipaa monesti aikuista mukaan. Mitä enemmän ikää tulee, niin sitä enemmän lapsi leikkii itsekseen tai kavereiden kanssa.

Mitkä sitten ovat suosittuja lasten leikkejä nykyisin? Monesti myös esimerkiksi lasten syntymäpäiväjuhlilla leikitään jotain vakioleikkejä, kuten vaikkapa ongintaa. Jos on itse järjestämässä lasten juhlia, niin käynti partyking.fi osoitteessa voi olla tarpeen. Jos lasten leikit ja juhlat siis kiinnostavat, niin lue tästä artikkelista lisää. Listaamme muutamia suosittuja lasten leikkejä.

Kestosuosikit

Pihaleikit ovat monien lasten kestosuosikkeja. Silloin voi purkaa energiaa ihan kunnolla muun muassa juoksemalla ja hyppimällä. Sisätiloissa tätä ei välttämättä ole suotavaa tehdä. Esimerkiksi hippa, rosvo ja poliisi tai piilosilla olo ovat suosittuja ulkoleikkejä. Jos haluaa tehdä jotain hieman rauhallisempaa, niin monet lapset viihtyvät hiekkalaatikolla tai kiikussa pitkänkin tovin. Pihaleikit ovat erityisesti pienten lasten suosikkileikkejä, mutta vielä koulun ensimmäisillä luokillakin ne ovat varsin suosittuja.

Jos leikitään sisätiloissa, niin perinteiset nukke- tai autoleikit ovat monien lasten suosikkileikkejä. Lapsi saattaa viihtyä vaikka koko päivänkin hyvän leikin parissa, jos nukke kaipaa hoitamista, tai on rakentanut autoista kokonaisen kaupungin. Lapselle onkin hyvä tarjota jotain leluja, joista hän voi itse valikoida suosikkinsa. Joskus vanhempi saattaa päättää lapsen puolesta, että mistä hänen tulee tykätä. Lapsen tulisi kuitenkin itse saada päättää, että haluaako hän leikkiä nuken kanssa kotileikkiä, vai sittenkin hoitaa keppihevosta.

Jos on kyseessä lapsen juhlat, niin esimerkiksi onginta tai narunveto ovat suosittuja leikkejä. Samoin, juhlissa voidaan monesti leikkiä erilaisia arvuutteluleikkejä.