Lapsiystävällinen kylpyhuone — ihanteelliset ratkaisut lapsiperheen kotiin

Kylpyhuoneen jakaminen lasten kanssa saattaa välillä aiheuttaa päävaivaa. Lapsiperheen arjessa tarvitaan monenlaisia tarvikkeita, joilla taataan hyvä hygienia ja turvallisuus. Tilava kylpyhuone ei välttämättä kuitenkaan riitä, vaan lapsiperheissä on tärkeää ottaa huomioon myös kylpyhuoneen lapsiystävällisyys. Olipa edessä sitten kylpyhuoneremontti tai halusitpa muuten vaan muokata nykyisestä kylpyhuoneestasi lapsille sopivamman, voi alla mainituista seikoista ammentaa inspiraatiota muutoksiin kylpyhuoneessa.


Käyttäjäystävällinen kylpyhuone kaikenikäisille


Koko perheen yhteisessä kylpyhuoneessa on tärkeää, että siellä viihtyvät kaikki. Lasten varttuessa monet vanhemmat haluavat rohkaista heitä omatoimisuuteen myös henkilökohtaisesta hygieniasta huolehtimisessa, jolloin vanhempien ei tarvitse jatkuvasti olla mukana seuraamassa lasten toimintaa. Mitä paremmat puitteet lapsilla on toimia kylpyhuoneessa itsenäisesti, sitä enemmän he kasvattavat itsevarmuutta ja sitä helpommin arki sujuu.


Lastenkin kannalta käyttäjäystävällisen kylpyhuoneen ei todellakaan tarvitse näyttää esikoulun pesutiloilta. Tyylikäs kylpyhuone ja silmää miellyttävät kylpyhuonetarvikkeet voivat yhtä lailla olla käytännöllisiä ja lapsille sopivia. Laadukkaita kalusteita ja tarvikkeita kylpyhuoneeseen tarjoava rorfokus.fi on yksi varteenotettava vaihtoehto silloin kun haluaa uudistaa pesutiloja. Helppokäyttöinen hana sekä siisti ja kestävä pesuallas ovat vain muutamia esimerkkejä hankinnoista, joilla vanhaankin kylpyhuoneeseen saa nopeasti uutta ilmettä. Esimerkiksi hanaa hankittaessa kyseessä ei tarvitse olla mitenkään erityinen hana, kunhan lapsi pystyy itse turvallisesti säätämään vesisuihkun voimakkuutta ja lämpötilaa. Helppokäyttöisyyttä voi lisäksi parantaa erilaisin niksein; etenkin pienet lapset voivat hyötyä vaikkapa sinisen ja punaisen tarran kiinnittämisestä hanaan.Kiinnitä huomiota säilytystiloihin

Lapsiperheissä säilytystilaa ei koskaan voi olla tarpeeksi. Etenkin jos kylpyhuone toimii myös kodinhoitohuoneena, säilytetään kaapeissa usein esimerkiksi pyyhkeitä, harsoja, rättejä, vaippoja, voiteita, saippuoita, kylpyleluja ja paljon muutakin. Paras ratkaisu suurten tavaramäärien piilottamiseen näkyviltä ja kodin siistinä pysymiseen on valita ovellinen säilytyskokonaisuus, jonka myötä koko kylpyhuoneen yleisilme näyttää paljon siistimmältä. Mikäli kokonaan umpinaiset säilytyskaapit eivät miellytä silmää, ei avonainen hyllykkö kylpyhuoneessa ole välttämättä sekään lainkaan huono ajatus. Jos haluaa rohkaista lasta laittamaan käyttämänsä tavarat paikoilleen kylpyhuoneessa, on se usein paljon helpompaa silloin kun hylly on avonainen ja lapsen ulottuvilla.Varsinkin pienemmissä kylpyhuoneissa tilaa säilytyskokonaisuuksille saattaa olla hyvin rajoitetusti. Silloin tavaroiden järjestämisen kannalta näppärän ratkaisun tarjoavat seinäkoukut pyyhkeitä varten ja mahdollisuuksien mukaan myös seinälle kiinnitettävät henkilökohtaiset säilytyskorit. Näin jokaisella perheenjäsenellä on oma tilansa, jossa omia hygieniatarvikkeitaan voi säilyttää.Turvallisuus on ensiarvoisen tärkeää

Kylpyhuoneessa sattuu ja tapahtuu varsinkin silloin kun siellä vipeltää pieniä lapsia. Lapsiturvallisen kodin takaamiseksi kylpytilojen turvallisuutta voi helposti parantaa monellakin eri tavalla. Huomion kiinnittäminen kylpyhuoneen lattiaan on tästä hyvä esimerkki. Liukumattomat lattialaatat ja pehmeät matot voivat säästää monelta liukastumiselta ja itkulta, vaikka toki lasten valvominen tällaisissa tilanteissa on muutenkin järkevää. Kylpyhuoneesta saattaa löytyä myös teräviä kulmia tai esiin törröttäviä ulokkeita, jotka voivat aiheuttaa haavoja. Parasta onkin valita lapsiperheen kylpyhuoneeseen sellaiset kalusteet, jotka ovat muotoilultaan pyöreitä ja pehmeitä.Kylpyhuoneen turvallisuuden kannalta yksi oleellinen seikka on se, että siellä säilytettävät vaaralliset esineet ja lääkkeet pysyvät lasten ulottumattomissa. Kylpyhuoneessa säilytetään usein lääkkeitä, sähkölaitteita, saksia, pinsettejä ja muita teräviä esineitä, jotka herättävät lapsissa usein uteliaisuutta. Onnettomuuksilta välttymiseksi onkin parasta säilyttää tällaiset tavarat riittävän korkealla tai esimerkiksi lukollisessa kaapissa, jolloin lapset eivät pääse niihin vahingossakaan käsiksi. Jo pienillä muutoksilla voi saada aikaan ihmeitä. Lapsiystävällinen kylpyhuone ei vaadi mitään erityistä, kunhan pieniin yksityiskohtiin muistaa kiinnittää huomiota. Luonnollisesti jos edessä on muutenkin kylpyhuoneremontti, on silloin pelivaraakin paljon enemmän.