Lapsiperhe etsimässä kotia – näin löydät parhaan kodin

Kodin sijainnilla on merkitystä, koska se määrittää suurelta osin sen, miten lapsiperhe elää. Sijaintiin kannattaa siis kiinnittää huomiota varsinkin silloin, jos kyseessä on täysin uusi kaupunki, jonka kaupunginosia ei vielä tunne kunnolla. Lapsiperheet nauttivat monesti rauhallisesti ympäristöstä, mutta kuitenkin palveluiden tulisi olla kohtalaisen lähellä. Suurin osa valitsisi omakotitalon, jos he voisivat valita vapaasti asumismuodon. Silti kuitenkin suurten kaupunkien keskustoista löytyy ainoastaan kerrostaloja, joten valinnanvaraa ei sinällään ole kovinkaan paljoa.

Joskus on järkevää luopua muista haaveista, mutta pitää hyvä asuinalue. Lasten kanssa ei voi koskaan olla liian varovainen, joten kaikista turvallisinta on, jos oma kotitalo löytyy yksityisen kadun varrelta. Näin liikennettä ei ole paljon, jolloin myös mahdollisten vahinkojen riski pienenee. Kun kodin hankinta on tulossa ajankohtaiseksi, kannattaa silloin kääntyä asiantuntevan kiinteistönvälittäjän puoleen. Esimerkiksi blok.ai etsii jokaiselle juuri sen unelmien kodin, jossa ei tarvitse tinkiä mistään tärkeästä seikasta. Tällöin kodissa viihtyy varmasti pidempäänkin, mikä on aina järkevää kaikkien kannalta.

Asuinalue vaikuttaa asukkaiden viihtyvyyteen

Lasten viihtyvyys on kaikista tärkeintä jokaiselle vanhemmalle. Lasten päiväkodin ja koulun tulisi olla lyhyen matkan päässä kodista, jotta lapset voivat kävellä koulumatkan itse. Tämä on yksi niistä seikoista, joilla saadaan aikaan viihtyvyyttä. Asuinalue siis vaikuttaa jokaisen asujan viihtyvyyteen on tässä suhteessa. Sama pätee tietysti aikuisten työmatkoihin ja niiden pituuteen. Kovinkaan moni ei haluaisi käyttää tunteja päästäkseen töihin ja takaisin kotiin. Mitä lyhyempi työmatka on, sitä enemmän aikaa kotonaan voi viettää.

Lapsiperhe ei myöskään halua muuttaa usein, sillä muuttaminen on työlästä. Lasten kanssa se on vielä entistäkin työläämpää. Sen vuoksi koti tulee valita sellaiselta alueelta, jossa viihtyy vuosikausia ja jopa vuosikymmeniä. Lapset saavat kavereita naapurustosta ja koulusta sekä päiväkodista. Jatkuva muuttaminen pakottaisi lapset löytämään aina uuden kaveripiirin ja jättämään vanhat kaverit taakseen. Se on aina hankalaa lapselle, sillä parhaiden ystävien kanssa syntyy syviä ystävyyssuhteita. Parhaimmat kaverukset ovat tekemisissä jopa päivittäin ja saattavat asua aivan naapurissa, jolloin yhdessä tehdään paljon asioita. Tätäkin kannattaa siis ajatella, kun miettii muuttoa.