Perhepelit kunniaan

Leluista parhaita ovat monikäyttöisten esineiden lisäksi sellaiset, jotka tuovat koko perheen yhteen. Tähän kategoriaan sopivat ehdottomasti erilaiset lautapelit. Lautapelien pelaaminen oli jo katoamassa erilaisten konsolipelien tieltä, mutta nyt niiden uusi aalto on tekemässä tuloaan. Parhaina pidetään klassikkopelejä sekä erilaisia taitoja kehittäviä pelejä, joita kaiken ikäiset perheenjäsenet voivat pelata taitotasostaan riippumatta. Erilaisten pelien joukosta valitaan vuosittain parhaat uutuuspelit, jotka valikoidaan niiden viihdyttävyyden, visuaalisuuden sekä helppojen sääntöjen mukaan.

Helppoja pelejä koko perheelle

Kaikessa yksinkertaisuudessaan erilaiset muistipelit tarjoavat monipuolista viihdettä koko perheelle. Perinteisestä muistipelistä voi kehittää omia versioitaan sen mukaan montako pelaajaa osallistuu ja mikä heidän taitotasonsa on. Aluksi pöydälle voi ottaa vain muutaman kortin ja lisätä parien määrää vähitellen. Muistipelin kortteja voi myös asettaa ympäri kotia jolloin koko porukka liikkuu etsimässä pareja. Tämä onnistuu myös ulkona, eikä korttejakaan välttämättä tarvita, vaan voidaan käyttää vaikka maalattuja kiviä tai käpyjä.

Taitopelit

Erilaisiin taitoihin perustuvat pelit ovat erityisen koukuttavia ja perheen yhteistä peli-iltaa odotetaankin innolla. Tällaisia ovat esimerkiksi erilaiset arvauspelit, joissa yksi henkilö tai joukkue vuorollaan esittää, piirtää tai kuvailee jotain ja toiset yrittävät arvata mistä sanasta tai käsitteestä on kyse. Nämäkin pelit ovat erittäin pidettyjä niiden muuntelukyvyn vuoksi. Valmiita pelejä on tarjolla useita erilaisia, mutta yhtä hyvin pelin voi keksiä myös itse. Tarvitaan vain paperia ja kynä ja pelaamaan voidaan alkaa heti.